Тихомира Христозова

Тихомира Христозова
ERP.BG

Тихомира Христозова вече е част от екипа на erp.bg. Тя е 3-то ниво консултант в експертния отдел на софтуерната компания, а предложението за работа идва по време на следването й в магистърската програма „Бизнес софтуер и ERP решения“.

Завършва специалност „Икономика“ в УНСС през 2011 година. Работи от шестнайсетгодишна, като през по-голямата част от времето това е било в сферата на търговията. Винаги е имала афинитет към ИТ сферата, но така и не започва да се развива в тази насока след завършване на средното си образование. По време на последната година от следването си участва в стажантска програма в една от големите банки, която й предоставя възможност за започване на работа. Там получава много полезен опит, за който е искрено благодарна, но може би най-ценното нещо за нея е това, че разбира с какво не иска да се занимава. Именно това й дава смелост да преследва посоката, която всъщност би искала да начертае пред себе си.

В края на четвърти курс Тихомира има намерението да учи магистратура в чужбина, защото не намира подходяща специалност в България, която предлага развитие в ИТ сферата за икономисти. Съвсем скоро обаче, попада на информация за магистърската програма „Бизнес софтуер и ERP решения“ и е „запалена“ по темата „Какво е ERP?“. В този момент тя решава да остане в страната и да учи перспективната специалност.